Építés - Felújítás

Gipszkartonozás

  

Könnyítse meg építkezését szárazépítéssel, gipszkartonozással

Cégünk a gipszkarton állmennyezeteket, gipszkarton válaszfalakat, és a gipszkarton előtétfalakat csak is gipszkarton vasprofilra szereli fel. A legjobb míinőségű anyagokból készítjük el a gipszkarton rendszereket, amelyeket a Warm Szigeteléstechnika Kft. biztosít.

a gipsz mint anyag

A gipsz természetes anyag. Illatsemleges és nem mérgező. A belőle készült gipszkarton lapok meleg tapintásúak, így jó komfortérzetet biztosítanak. Mivel porózus szerkezetű, szükség esetén képes felvenni a levegő nedvességtartalmát, amit később, száraz idő esetén visszapárologtat a helységbe, ezzel biztosítva a kellemes klímát. A gipsz nem éghető anyag. E tulajdonságát kihasználva, a gipszkarton kiválóan alkalmas acél és fa szerkezetek burkolására. 

A gipszkartonozás előnyei 

A gipszkarton alkalmazásának számtalan előnye van. A hagyományos szerkezetekhez képest olcsóbb. Mivel a gipszkartonozás során nem használunk vizet, és a falakat nem vakoljuk, nem kell megvárni a falszerkezet kiszáradását, hanem gyakorlatilag azonnal készre festhetők, vagy burkolhatók. Ezzel napokat, vagy akár heteket nyerhetünk, hiszen a munkafolyamatot nem kell megszakítani.  Az összes gépészeti és villanyszerelési vezetéket a gipszkarton falakban, vagy az álmennyezetek fölött lehet vezetni. Mivel nem kell falat vésni, ezek a munkák is felgyorsulnak. Szintén a gipszkartonozás előnyei közé tartozik, hogy a gipszkarton falszerkezet súlya, a hagyományos falazott szerkezetekhez képest sokkal könnyebb, ezért olyan helyeken is alkalmazható, ahol statikailag a hagyományos falazat nem megépíthető. A gipszkartonból kialakítható formáknak, csak a képzelet szab határt. Bármilyen íves, hullámos, lépcsős, vagy éppen osztott felület kialakítható.  Az építés technológiája miatt, gipszkartonozás közben nagyon kevés hulladék keletkezik, Ezzel költséget, és nem utolsó sorban a takarítást is meg lehet spórolni.

                        

A GIPSZKARTONOZÁS FAJTÁI

 • normál gipszkartonozás
 • impregnált gipszkartonozás (vízes helységekbe)
 • tűzgátló gipszkartonozás (tűzveszélyes helységekbe)


Mindennapos hibák gipszkartonozás közben

 • a tartóprofilok nincsenek elég sűrűn rakva ezért a gipszkarton válaszfalak stabilitásukat vesztik, és a gipszkarton állmennyezetek meghajolhatnak, hasuk lesz
 • rezgésgátló szalag kispórolása gipszkartonozásból
 • szigetelések kispórolása válaszfalak,  tetőterek, mennyezetek és előtétfalak gipszkartonozásánál
 • a csavarok nincsenek elég sűrűn rakva (maximum 20-25 cm) gipszkartonozásnál
 • a felszerelt gipszkartonok nincsenek eltolva egymáshoz képest
 • válaszfalak dupla gipszkartonozásának kispórolása (oldalanként két réteg karton)
   

válaszfal gipszkartonozás

Új ház vásárlása esetén, ha változtatni szeretnénk az elosztáson, vagy irodahelyiségek tetszőleges elrendezésében nagy segítséget nyújtanak a gipszkarton válaszfalak. A gipszkarton válaszfalak gyorsan, egyszerűen kivitelezhetők. Nyílászárók beépítése lehetséges a legegyszerübb módon, valamint az épületgépészethez tartozó villany, víz, gáz és fűtéscsövek is könnyedén elvezethetők benne. A gipszkarton válaszfalak készülhetnek 5-7,5-10 cm-es prfoilokból, amelyeket mindkét oldalról dupla gipszkartonréteggel kell felszerelni, valamint a megfelelő szigetelést közé rakni. A keret készítésekor a profilokra rezgésgátló szalagot ragasztunk. Ha a keretünk meg van, akkor a közbenső gipszkartonprofilokat maximum 60 cm-enként lehet elhelyezni, de ha stabilabb falat szeretnénk, akkor sűrűbben is lehet. A kész szerkezetre a gipszkartonokat egymáshoz képest eltolva csavarozzuk fel, hogy a késöbbi repedéseket megelőzzük. Ha nyílászárókat akarunk beépíteni a gipszkarton válaszfalainkba, akkor gipszkarton merevprofilokat kell alkalmaznunk, amelyek a nagyobb terhelést bírják és erősítik a falat. A kész falra a megfelelő gipsszel behúzzuk az öntapadós üvegszövetcsíkot, és az üvegfátyol hézagcsíkot. Érdemes feljegyezni a vasprofilok helyzetét, ha késöbb nagyobb nehézségű tárgyakat szeretnénk a falra rögzíteni. Kisebb súlyú dolgok esetén különböző gipszkartontiplik is megteszik a magukét. 

                        

állmennyezet gipszkartonozás

Régi épületek vakolt, meszelt, nádazott mennyezeteit, melyek középen be vannak esve, megsüllyedve és nincsen egy egyenes élük sem, valamint hullik róluk a vakolat, cseréltesse le gipszkarton állmennyezetre, bontás nélkül. Újépítésű házaknál is nagy könnyebbséget jelentenek a gipszkarton mennyezetek. Megkönnyítik a villanyvezetékek és egyéb csövek elvezetését, valamint elrejtését. A világító testek számos fajtája szerelhető a gipszkarton állmennyezetekbe (spotok, egyéb mennyezettel síkoló lámpák, amelyeknek a szerelése a mennyezet felett végezhető), valamint könnyedén létrehozhatunk rejtett világításokat és rejtett függönykarnisokat. A függesztőpálcák segítségével csökkenthetjük jelentősen a belmagasságot, melynek a fűtésben van fontos szerepe. Körbe a falra 3*3 as gipszkarton profilból készítjük a keretet, amely szintén el van látva rezgésgátló szalaggal. A főtartókat függesztőpálcák segítségével szereljük fel maximum 80-100 cm-enként, melyekre a cd profilokat kereszttel rögzítjük 40 cm-enként. A kész szerkezetet vízbe állítjuk, és a megfelelő gipszkartont egyrétegben csavarozzuk fel. A gipszelést ugyanúgy elvégezzük, mint a válaszfalaknál.

előtétfal gipszkartonozás

Ha falai rossz állapotban vannak, görbék, hasuk van, nincs derékszög sehol, és egy kisebb vagyon kéne a rendbehozásához (lekaparás, vakolás, nagyobb hézagok eltüntetése), válassza a gipszkarton előtétfalat. Hasonlóképpen készül mint a gipszkarton válaszfal, mivel a tartóprofilok ugyanúgy 60 cm-enként vannak, de a szigetelés nem mindenesetben szükséges, ahogy a dupla kartonréteg sem, valamint a vasszerkezet csak 3 cm vastag (3*3 profil). A profilokat direktfüggesztőkhöz rögzítjük és a meglévő faltól minnél kevésbé jöjjünk el, hogy a belvilág ne csökkenjen jelentős mértékben.

szárazvakolat gipszkartonozás

Ha ugyan egyenes falai vannak, de nem akar vakolással foglalkozni, válassza a gipszkarton szárazvakolatot. A megfelelő ragasztó segítségével felragaszthatjuk a gipszkartont a falunkra, úgy hogy alul hézagot hagyunk a diletálás végett. Pár helyen rögzíthetjük gipszkartonunkat beütős tiplikkel is a falhoz.

              

Tekintse meg referencia képeinket a gipszkartonozásról.

ELÉRHETŐSÉGEK:

Polisor Norbert
ügyvezető
email: norbert.polisor(kukac)gmail.com
tel:     +36305110932


Facebook-on kedvelje oldalunkat és kövesse folyamatos munkáink, valamint az eddigi összes feltöltött képek között is nézelődhet.