Építés - Felújítás

Betonkerítés

A legjobb minőségű anyagokból gyorsan és szépen készítjük el betonkerítését. Ha mindenből a megfelelő mennyiség és minőség kerül beépítésre, akkor tudunk akár 15-25 év garanciát vállalni mnkánkra. Egy teljesen új betonkerítés elkészítésének ideje 15-20 méteren körülbelül 2 hét, de a bejefejező munkákon, valamint az időjáráson is sok múlhat. Régi kerítéseknél melléásással megvizsgáljuk milyen mélyen van az alap,  mert előfordulhat, hogy nem alkalmas egy új betonkerítés építésére. Cégünk legtöbb esetben a teljes kibontást ajánlja, mivel ha jó is a régi alap mérete, nem tudhatjuk tartalmaz e elég vasat, és a beton összetétele is eltérhet az ajánlottól.

betonkerítés alap

Nem spórolunk a földkitermeléssel, alapásással. A minimum a 80*40 cm-es alap, de inkább több legyen, mint kevesebb. Lehet finomítani ha az alsó 10-15 cm-t szélesebbre ássuk, hogy a betonunk úgymond belekapaszkodjon a földbe. Ez úszókapuk tartóbetonjánál és más komolyabb súlyú megoldásoknál elengedhetetlen. Betonvasakkal sem szabad spórolni. Az alapunknak tartalmaznia kell a megfelelő vastagságú egybefüggő kengyelezett vasszereléket. Ha az alap mérete több mint 3-4 m3, akkor a kiöntése mixer-betonnal történik, így mindenhova ugyanaz a jó minőségű anyag kerül. Kézi megoldással is minőségi betont tudunk előállítani, jobb teljesítményű betonkeverő segítségével.

alap betonozás

betonkerítés építés

Ha kész az alap, betonvasakkal be kell tüskézni 50 cm-enként, hogy a kerítés lábazata egybe legyen kötve az alapunkkal. Majd jöhet az egy, vagy több sor zsalukő, amit soronként vízszintesen be kell vasalni, majd betonnal feltölteni a zsalukő végső szintjétől 5 cm-rel visszább, hogy majdan a felzsaluzott utolsó 5-10 cm betöltésénél szintén egybekössön a lábazattal. Az Oszlopok felhúzásánál is kihagyhatatlan a kengyelezett vasszerelés ami végig fut és bekötődik az alapba.

tüskékoszlop

betonkerítés befejező munkái

A kész kerítést beborítjuk vakolt felülettel, vagy hálós erősítésű ragasztóval, attól függően, hogy lábazati műgyantát  akarunk felhúzni, vagy burkolni szeretnénk. A legvégén kap egy fedkövet, műkövet minden oszlop és igény szerint a lábazat is, aminek pontos bevágásával és fölragasztásával a munka végéhez érünk.

burkolt kerítés + fedkőoszlopok burkolva kivágva

Konténert, mobil-WC-t, az anyagok beszerzését és szállítását is biztosítjuk. Sok éves tapasztalattal, valamint megfelelő ipari gépekkel és szerszámokkal rendelkezünk ahhoz, hogy a munka lendületesen haladjon és ne legyen fennakadás.